BBQ workshop

BBQ workshop met een kamado

In samenwerking met Kamado Express, leverancier van keramische  barbecues, heeft Pat’s Kitchen een ‘stoere mannen BBQ workshop’ samengesteld (uiteraard ook voor dames). Tijdens deze BBQ-workshops lopen vuur, vlees en kolen als een rode draad door jouw kookervaring in de kookstudio of bij jou in de achtertuin. De zakken met houtskolen en de mooie stukken rund-, varkensvlees en vis liggen klaar. Nu nog de handen uit de mouwen, heren, en het avontuur kan beginnen.

Tijdens de BBQ workshop bereiden we onder het genot van een heerlijk koud flesje bier of een glas wijn de meest fabuleuze gerechten. Wat te denken van een heerlijke lamsfilet, een sappige steak, een kruidige pulled pork of heerlijke tonijnsteak. Om te watertanden.

DUUR 4 uur

KOSTEN Vanaf € 49,50 (vanaf 10 personen)

Invulling workshop

Tijdens de 4 uur durende BBQ workshop ga je samen met de andere workshop-gasten onder begeleiding van professionele koks robuuste en authentieke BBQ-gerechten bereiden. Puur barbecueën. Onze kok brengt je tijdens de workshop de fijne kneepjes van keramisch barbecueën bij op een van onze eigen Kamado BBQ’s of op de keramische BBQ bij jou thuis. De kok geeft je gedurende de BBQ workshop allerlei praktische tips, zodat je jouw BBQ-kunsten later nog eens kan vertonen aan jouw vrienden tijdens een ‘potje bier’.

De recepten zijn zo samengesteld dat alles stap voor stap te volgen is en de ingrediënten in jouw nabije omgeving (supermarkt of vers-speciaalzaak) verkrijgbaar zijn. En geen zorgen, zodra de kokssloof uitgaat ontvang je voor het gemak ook de receptenkaart mee naar huis. Wel zo makkelijk al je thuis nog eens wil koken á la Bistro.

Keramisch BBQ-en oftewel kamado BBQ-en

De laatste jaren neemt de populariteit van keramisch barbecueën een grote vlucht. Steeds meer mensen stappen af van de traditionele gas- of kolenbarbecue en gaan over op de keramische barbecue.

Een keramische BBQ kenmerkt zich door het keramische hitteschild dat indirect BBQ-en mogelijk maakt. Een kamado BBQ bestaat uit een keramische behuizing in de vorm van een ei, een hitteschild, binnenpot, vuurring en een zware deksel. Boven en onderin zitten luchtregelaars, waarmee de temperatuur zeer nauwkeurig te regelen is. De meest bekende keramische BBQ is de Big Green Egg afkomstig uit Amerika. Het Nederlandse antwoord hierop is The Bastard. Op dit merk barbecuet Patrick!

Kenmerkend aan barbecueën op een keramische BBQ is dat het hoge temperaturen kan verdragen. Tot wel 400 graden Celsius! De warmte blijft, afhankelijk van de gekozen techniek, heel erg stabiel en constant, waardoor je urenlang BBQ-plezier hebt (tot wel 12 uur!). Daarnaast kun je tal van kookvaardigheden toepassen: koud en warm roken, grillen, stoven, schroeien (searing), low en slow cooking en steenoven pizza’s bakken.

Enkele gerechten waaruit we een BBQ-menu samenstellen:

 • Hele entrecotes ingestoken met knoflook en kruiden
 • Hele lamsbouten van Australische lammeren in een kruidenknoflookkorst
 • Knoflook-rozemarijn kippendijen van scharrelkippen met gegrilde citroen en tomatensaus
 • Hele warm gerookte zalmzijdes ingewreven met bbq specerijen,
  geserveerd met citroen.
 • Authentieke gekruide spiesjes van lamsvlees van de grill
 • Grote gamba’s gemarineerd met citrus en spicy marinade
 • Coquilles omwikkeld in Lardospek
 • Tonijn steaks kort gegrild met Japans tintje van Tsuyu en yuzu marinade
 • Canadese halve kreeften met gezouten roomboter gegrild
 • Gepofte ui van de BBQ met Parmezaan-roomsaus

Aanvullingen

Drankarrangement – €17,50

Maak de workshop helemaal af met een overheerlijke Prosecco bij binnenkomst, diverse biersoorten, huiswijnen, frisdranken, tafelwater, koffie en thee.

Wijnarrangement – €27,50

Aangepaste wijnen bij het gehele diner.

Je eigen schort – €17,50

Met opdruk naar keuze. Geheel gepersonaliseerd.

X