Pasta e Basta workshop

De Italiaanse keuken is wereldbekend en in de afgelopen decennia zijn tal van Italiaanse gerechten ingeburgerd in het huishouden van Nederland. Bij een Nederlands gezin komt gemiddeld 1 keer per week een Italiaans gerecht op tafel. Pizza, macaroni (maccheroni), spaghetti, lasagne of het bekende nagerecht tiramisù. Vaak is pasta de basis van deze gerechten. Bij Pat’s Kitchen krijg je de gelegenheid om tijdens de Workshop ‘Pasta e Basta’ echte fijne verse pasta’s te maken. Van fusilli en macaroni tot gekleurde spaghetti. Pasta’s maken is eenvoudig en vooral heel leuk.

De workshop ‘Pasta e Basta’ geeft je een nieuwe kijk op het bereiden van pastagerechten met een flinke portie eigenwijsheid van de kok.

DUUR 4 uur

KOSTEN Vanaf € 37,50 (vanaf 10 personen)

Invulling avond

Tijdens de 4 uur durende workshop ‘Pasta e Basta’ ga je samen met de andere workshop-gasten onder begeleiding van professionele koks heerlijke Italiaanse pasta’s maken. Onze koks brengen je tijdens het koken de fijne kneepjes van ‘koken’ bij en geven je tips zodat je het gerecht later thuis ook nog kunt bereiden.

Geen zorgen, zodra de kokssloof uitgaat ontvang je voor het gemak ook de receptenkaart mee naar huis. Wel zo makkelijk als je thuis nog eens die verrukkelijke ‘pasta di mama’ (of papa) wil serveren. De recepturen hebben we zo samengesteld dat alles stap voor stap te volgen is en de ingrediënten in jouw nabije omgeving (supermarkt of vers-speciaalzaak) verkrijgbaar zijn. Na afloop zal je zeggen: “Ik wist niet dat dit allemaal mogelijk was met pastadeeg!”.

Pasta E Basta workshop

In deze workshop gaan we samen diverse soorten pasta bereiden in de kookstudio. Je zal direct ervaren hoe eenvoudig dit kan zijn. Spaghetti, tagliatelle, lasagnevellen, maar ook de holle varianten als macaroni en penne komen aan bod tijdens de Workshop ‘Pasta e Basta’. Terwijl we de verse pasta’s maken, maken we ook een uitstapje naar groente en kruiden. We gaan namelijk pasta kleuren met behulp van diverse kleurige groente en kruiden.

Tijdens de workshop bereiden we uiteindelijk in kleine groepjes met elkaar warme en koude pastagerechten op basis van groente, vis en vlees. Het ene gerecht heeft uiteindelijk een klassieke touch en het andere is meer ‘modern style’ met een tikkeltje eigenwijze ingrediënten. Een gevarieerde workshop voor de pastaliefhebbers! Met afsluitend een proeverij van al het lekkers wat we gezamenlijk bereid hebben bij Pat’s Kitchen.

Aanvullingen

Drankarrangement – €17,50

Maak de workshop helemaal af met een overheerlijke Prosecco bij binnenkomst, diverse biersoorten, huiswijnen, frisdranken, tafelwater, koffie en thee.

Wijnarrangement – €27,50

Aangepaste wijnen bij het gehele diner.

Je eigen schort – €17,50

Met opdruk naar keuze. Geheel gepersonaliseerd.

X