Tapas-workshop

Tapas workshop

De Tapas workshop staat al jarenlang op één bij Pat’s Kitchen. Bezoek je weleens een Tapas-restaurant of geef je de voorkeur aan het eten van kleine gerechtjes, maak dan kennis met de temperamentvolle workshop ‘Tapas’ (Spaanse aperitiefhapjes). Mag ik je voorstellen aan “las tapas más típicas de la cocina Española” (typische Tapas-specialiteiten uit Spanje)? Gamba’s in aioli, gemarineerde ansjovis, patatas brava, chorizo al vino en natuurlijk de gemarineerde olijven en gefrituurde champignons. Maar ook de minderbekende Tapas staan op de menukaart tijdens deze Tapas Workshop.

DUUR 4 uur

KOSTEN Vanaf € 49,50 (vanaf 10 personen)

Invulling avond

Tijdens de 4 uur durende workshop Tapas ga je samen met de andere workshop gasten onder begeleiding van professionele koks maar liefst 12 echte traditionele Tapas maken. Een maaltijdvervangende workshop met veel dynamiek en Spaans temperament. Onze koks brengen je tijdens het koken de fijne kneepjes van ‘koken’ bij en geven je tips zodat je het gerecht later thuis ook kunt bereiden. Na afloop ontvang je voor het gemak ook de receptenkaart van alle 12 Tapas-gerechten mee naar huis. Leuk voor een echte Tapas-avond met vrienden bij je thuis!

Koken en borrelen

Een workshop ‘Tapas’ is bij uitstek geschikt voor grote groepen vrienden, collega’s, studiegenoten of zakelijke relaties. Het bereiden van de diverse gerechten neemt relatief weinig tijd in beslag en gedurende de avond is er meer dan voldoende tijd om te borrelen. Tapas zijn namelijk bij Pat’s Kitchen nog steeds de eetlustopwekkende hapjes van vis, vlees, groenten en mini-salade die de dienen als een ‘dekseltje’ op het glas wijn of sherry in het café.

Workshop

Tijdens de workshop ‘Tapas’ staan natuurlijk de echte traditionele Spaanse Tapas op het menu. Maar Pat’s Kitchen zou niet ‘buitengewoon authentiek’ zijn als er geen buitengewone draai is gegeven aan de workshop. Zo ga je tijdens de workshop ‘tapas’ traditionele Spaanse Tapas bereiden, maar ook een aantal Italiaanse Tapas. Met voor ieder wat wils. Groente, vlees en vis passeren de revue gedurende de avond. Kortom 12 Tapas-gerechten bereiden we samen zonder de tradities van de Spaanse Tapas-geschiedenis uit het oog te verliezen.

Enkele typische Tapas-gerechten waaruit we de menukaart samenstellen:

  • Tortilla de patatas (aardappelomelet)
  • Pinchos (kleine belegde broodjes)
  • Gemarineerde ansjovis
  • Aioli (olie-lookbereiding die gebruikt wordt als saus voor inktvisringen, gamba’s, …)
  • Albondigas (gehaktballetjes in tomatensaus)
  • Chorizo al vino (in wijn gemarineerde chorizo)
  • Calamares (gefrituurde ringen van de pijlinktvis)
  • Gevulde of gefrituurde champignons
  • Patatas bravas (gebakken aardappelen in pikante tomatensaus)
  • Gemarineerde olijven
  • Gezouten amandelen
  • Morcilla (bloedworst)
  • Pimientos de Padrón (kleine paprika/pepersoort)
  • Caracoles (slakken)
  • Cola de toro (stierenstaart)

Aanvullingen

Drankarrangement – €17,50

Maak de workshop helemaal af met een overheerlijke Prosecco bij binnenkomst, diverse biersoorten, huiswijnen, frisdranken, tafelwater, koffie en thee.

Wijnarrangement – €27,50

Aangepaste wijnen bij het gehele diner.

Je eigen schort – €17,50

Met opdruk naar keuze. Geheel gepersonaliseerd.

X