Bistro koken

Heeft u altijd al eens kennis willen maken met de traditionele Franse keuken? Pat’s Kitchen tovert diverse keren per jaar haar kookstudio om tot een ware bistro voor de workshop Bistro Koken. Op zoek naar een avond met vrienden, collega’s, relaties waarbij u teruggaat naar de authentieke Franse bistro-keuken? Bistro koken bij ons betekent een avond in Bistrosfeer met klassieke Franse gerechten en uitstekende wijnen.

‘Bistro Koken laat je koken in de gedaante van een professionele kok in de traditionele Franse keuken en genieten van puur koken voor een ‘habbekrats’.

DUUR 4 uur

KOSTEN Vanaf € 49,50 (vanaf 10 personen)

Invulling avond

Tijdens de 4 uur durende workshop ‘Bistro Koken’ ga je samen met de andere workshop-gasten onder begeleiding van professionele koks hoogstaande gerechten bereiden. Onze kok(s) brengt je tijdens het koken de fijne kneepjes van ‘koken’ bij en geeft je tips zodat je het gerecht later thuis ook nog kunt bereiden.

Zodra de kokssloof uitgaat ontvang je voor het gemak ook de receptenkaart mee naar huis. Wel zo makkelijk al je thuis nog eens wil koken á la Bistro.

De recepturen hebben we zo samengesteld dat alles stap voor stap te volgen is en de ingrediënten in jouw nabije omgeving (supermarkt of vers-speciaalzaak) verkrijgbaar zijn.

Workshop

Tijdens de workshop Bistro Koken staan oude vertrouwde klassiekers op het menu. Puur, topingrediënten met als basis de beroemde Franse keuken geserveerd in een modern jasje van deze tijd. In de Bistro d’aujourd’hui (van vandaag) bij Pat’s Kitchen bereiden we samen met jou tijdens de workshop crudités, lichte salades, schaal- en schelpdieren, foie gras, heerlijke vleesgerechten uit de braadslede met fantastische room- en botersauzen om uw vinger bij af te likken. En voor de lefhebbers overheerlijke knoflookslakken en kikkerbilletjes.

Maar vanzelfsprekend kan naar wens ook gekozen worden voor gerechten als rillette de canard, steak tartare, soupe à l’oignon , entrecote bearnaise of stroganoffsaus, pêche melba of niet te vergeten de overheerlijke crème brûlée.

Kortom watertanden bij de workshop Bistro Koken.

Geschiedenis Bistro

De bistrokeuken is de boerenkeuken van het Franse platteland. De naam Bistro of Bistrot komt gek genoeg uit het Russisch. Het betekent Snel of Vlug! Russische kozakken die na Napoleons nederlaag in 1815 Parijs bezetten, spoorden de kasteleins zo aan om vaart te maken met hun bestelling: Bystrò! De Franse soldaten keerden berooid terug van het oostfront. Zij brachten het idee voor een eethuisje zonder pretenties mee uit Rusland. Daar hadden ze voor een habbekrats simpele maaltijden gegeten in kale lokalen, zittend aan houten tafels met onder hun bord een stuk papier, dat ook dienst kon doen als servet. Ze moesten hun eigen mes meebrengen. Zo bespaarde de waard op bestek. Tot die tijd kende Frankrijk slechts restaurants voor de gegoede burgerij. De bistroformule maakte buiten de deur eten ook voor het werkvolk bereikbaar, en werd razend populair.

Aanvullingen

Drankarrangement – €17,50

Maak de workshop helemaal af met een overheerlijke Prosecco bij binnenkomst, diverse biersoorten, huiswijnen, frisdranken, tafelwater, koffie en thee.

Wijnarrangement – €27,50

Aangepaste wijnen bij het gehele diner.

Je eigen schort – €17,50

Met opdruk naar keuze. Geheel gepersonaliseerd.

X