Italiaanse keuken workshop

De Italiaanse keuken is wereldbekend en in de afgelopen decennia zijn tal van Italiaanse gerechten ingeburgerd in het huishouden van Nederland. Bij een Nederlands gezin komt gemiddeld 1 keer per week een Italiaans gerecht op tafel. Pizza, macaroni (maccheroni), spaghetti, lasagne of het bekende nagerecht tiramisù. Dat hebben de Italianen toch maar goed voor elkaar.

Maak kennis met de echte Italiaanse keuken tijdens de workshop ‘Italiaanse Keuken’ en stap in de wereld van mooie Italiaanse ingrediënten uit verschillende regio’s van het fantastische land.

De workshop ‘Italiaanse Keuken’ laat je koken in de gedaante van een professionele kok in de traditionele Italiaanse met een vleugje eigenwijsheid van Pat’s Kitchen.

DUUR 4 uur

KOSTEN Vanaf € 49,50 (vanaf 10 personen)

Invulling workshop

Tijdens de 4 uur durende workshop ‘Italiaanse Keuken’ ga je samen met de andere workshop-gasten onder begeleiding van professionele koks heerlijke Italiaanse gerechten bereiden. Onze kok(s) brengt je tijdens het koken de fijne kneepjes van ‘koken’ bij en geeft je tips zodat je het gerecht later thuis ook nog kunt bereiden.

Geen zorgen, zodra de kokssloof uitgaat ontvang je voor het gemak ook de receptenkaart mee naar huis. Wel zo makkelijk als je thuis nog eens die verrukkelijke ‘pasta di mama’ (of papa) wil serveren of die overheerlijke tiramisu.

De recepturen hebben we zo samengesteld dat alles stap voor stap te volgen is en de ingrediënten in jouw nabije omgeving (supermarkt of vers-speciaalzaak) verkrijgbaar zijn.

Workshop Italiaans koken

De Italiaanse keuken is betrekkelijk eenvoudig. Met een beperkt aantal ingrediënten en op een degelijke bereidingswijze, zetten Italianen de meest heerlijke gerechten op tafel. Italianen zijn van huis uit altijd met (samen) eten bezig en de variëteit in gerechten is daardoor onuitputtelijk. Tijdens de workshop ‘Italiaanse Keuken’ kunnen we dan ook helemaal losgaan.

In de juiste volgorde bereiden we tijdens deze workshop met elkaar; Antipasti, Primo piatto, Secondo piatto en Dolce. We bereiden in totaal 3 of 4 gangen en bij groepen groter dan 15 personen hebben we een speciale variant! Dan stappen we over op hetgeen de Italianen omarmen: sharing diner, Italiaanse liefde. Diverse voorgerechten, tussengerechten en hoofdgerechten op grote schalen bereid en je kunt met elkaar ‘delen’. Bellisimo!

Aanvullingen

Drankarrangement – €17,50

Maak de workshop helemaal af met een overheerlijke Prosecco bij binnenkomst, diverse biersoorten, huiswijnen, frisdranken, tafelwater, koffie en thee.

Wijnarrangement – €27,50

Aangepaste wijnen bij het gehele diner.

Je eigen schort – €17,50

Met opdruk naar keuze. Geheel gepersonaliseerd.

X